به گزارش خبرگزاری مهر، سعید مجیدی مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به محورهای اصلی برنامههای این کمیته، گفت: فعالیتهای فرهنگی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، چند بخش و محور اصلی را شامل میشود که بخش نخست، نشستهای سراهای اهل قلم است. در این بخش چند تفاوت نسبت به ادوار گذشته وجود دارد. نشستها مقداری جنبه عمومیتر پیدا کرده و تنها نشستهای نخبگانی را شامل نمیشود. امسال ۶ سرا در فضاهای مختلف نمایشگاه دایر میشود که برخی از آنها مربوط به حوزهها و بخشهای تخصصی نمایشگاه از جمله سرای ناشران دانشگاهی، سرای ناشران کودک و نوجوان، سرای ناشران آموزشی، سرای ناشران بینالملل و سرای ناشران داخلی است و در سرای اصلی نیز نشستهای موضوعمحور و گفتوگومحور برگزار میشود.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد برنامه نشستها مشخص شده و در حال تدوین برنامه زمانبندی و چیدمان نهایی برای حضور کارشناسان هستیم. بیشتر نشستهایی که ناشران و مجموعههای مختلف درخواست دادهاند، در کارگروهی بررسی و در مرحله برنامهریزی برای اجرا در نمایشگاه است. در کنار سراها، نشستهای کارگاهی و آموزشی را نیز خواهیم داشت.
مجیدی در معرفی بخش دیگری از برنامههای کمیته فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب، گفت: بخشی از برنامهها همچون دورههای گذشته، میدانی و صحنهای است که بیشتر این برنامهها مانند: قصهگویی، عروسکگردانی، تئاتر خیابانی و سرود مربوط به حوزه کودک و نوجوان است. چندین مجموعه مختلف در زمینه فعالیتهای صحنهای و میدانی برنامههای خود را ارائه دادهاند و شاهد برنامههای خوب و متنوعی در حوزه کودک و نوجوان خواهیم بود.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، دو سالن ویژه کودک و نوجوان و بزرگسال نیز پیشبینی شده که در این دو سالن مجموعههایی که در حوزه ترویج کتابخوانی و کارهای کتابمحور فعالیت دارند، برنامهها و فعالیتهای خود را عرضه میکنند.
وی با اشاره به دایر شدن «سینما کتاب» در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، گفت: در این دوره برای نخستینبار در «سینما کتاب» فیلمهای مستند، اقتباسی و یا فیلمهایی که در ارتباط با شخصیتهای فعال حوزه کتاب و فرهنگ یا در ارتباط با ترویج کتاب است با حضور عوامل و تهیهکنندگان آنها برای علاقهمندان به نمایش درمیآید. برخی از فیلمها با نکوداشت شخصیت محوری فیلم یا مستند و یا جلسات نقد و بررسی و رونمایی کتاب پیرامون آن فیلم همراه خواهد بود.
مجیدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برپایی نشستهایی با مناسبتهای تقویمی در این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: سعیمان بر این است که حداقل در چند روز از نمایشگاه کتاب که مناسبتهای تقویمی دارند، رویدادهایی را برنامهریزی و اجرا کنیم که در موعد مقرر اطلاعرسانی نیز خواهد شد.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: همچون دوره گذشته، امسال نیز غرفهای ویژه جوایز کتابی شامل کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جهانی کتاب سال، جایزه ادبی جلال آل احمد و جایزه بینالمللی شعر فجر دایر میشود که متناسب با هریک برنامههایی برگزار خواهد شد. امسال به مناسبت صدمین سالگرد تولد جلال آل احمد، برنامههای ویژهای در این زمینه پیشبینی شده است.
وی با اشاره به برپایی غرفه «کتاب آرا» در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این غرفه که بهصورت تخصصی در حوزه تصویرگری و موضوعات هنری کتاب به فعالیت میپردازد، در سال گذشته نیز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبهرو شد. در نمایشگاه امسال این غرفه با یک سری برنامه جدید و روبهجلو میزبان علاقهمندان خواهد بود.
مجیدی درباره راهاندازی سالن کارنامه نشر نیز افزود: با توجه به اینکه امسال سالن یاس فعال خواهد شد، سالن کارنامه نشر فقط به کتابهای حوزه کودک و نوجوان اختصاص دارد.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره فعالیت «مشاوره کتاب» در این دوره از نمایشگاه نیز گفت: در مجموع ۶ فضای مشاوره کتاب در شبستان اصلی، سالن ناشران کودک و نوجوان و سالن ناشران خارجی دایر خواهد شد که مردم میتوانند با مراجعه به آنجا، در ارتباط با خرید کتاب میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. امسال برای نخستینبار در ایام نمایشگاه مشاوره تلفنی کتاب هم خواهیم داشت. افرادی که سوالاتی در این زمینه داشته باشند میتوانند در تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه کتاب، سوالات خود را مطرح و راهنمایی و مشاوره دریافت کنند.
مجیدی ادامه داد: در نمایشگاه سیوچهارم کتاب، سازمانها و نهادهای مختلف در حوزه برنامههای فرهنگی مشارکت دارند. از سازمانهایی که در این خصوص وظیفه ذاتی و فعالیت در زمینه کتاب و کتابخوانی دارند تا ارگانهایی که ممکن است وظیفه ذاتی آنها برنامههای کتابمحور نباشد حتی در برنامهها مشارکت دارند.
نظر شما